Bez jakiego wyposażenia nie może obejść się dobra cukiernia?

W dobrej cukierni można znaleźć wszystkie urządzenia, które są potrzebne do wykonania własnych cukierków i czekolady. Ale oczywiście nie jest tak prosto kupić całe wyposażenie cukierni. Musisz zastanowić się, jaki biznes cukierniczy chcesz otworzyć i jakie produkty chcesz wytwarzać. Na przykład, jeśli planujesz robić cukierki z likierem lub alkoholem, to potrzebujesz destylatora do alkoholu i kilku form do przechowywania swoich produktów. Jeśli planujesz robić czekoladki, wtedy będziesz potrzebował temperówki do czekolady, jak również formy do swoich kreacji.

Oto kilka innych rzeczy, które każdy dobry biznes cukierniczy musi mieć:

Termometr cukierniczy

Jest to ważne narzędzie, ponieważ pozwala dokładnie wiedzieć, kiedy syrop osiąga odpowiednią temperaturę do wlania do form lub tacek.

Waga

Podczas tworzenia cukierków ważne jest, aby każdy składnik miał dokładną ilość dodanego cukru lub innych składników, tak aby wszystko wyszło idealnie zrównoważone w smaku i konsystencji. Waga pomoże Ci osiągnąć tę równowagę poprzez dokładne odmierzenie każdego składnika, aby nie było niespodzianek, gdy nadejdzie czas jedzenia.

Piece do pieczenia

Służą one do pieczenia ciast, ciasteczek i innych wypieków. Występują we wszystkich kształtach i rozmiarach, ale wszystkie spełniają tę samą funkcję; podgrzewają produkty znajdujące się w ich wnętrzu, aż do osiągnięcia docelowej temperatury. Najczęściej spotykane rodzaje to piece gazowe, elektryczne i mikrofalowe. Niektórzy piekarze używają pieców kombinowanych, które oferują zarówno gazowe, jak i elektryczne elementy grzewcze jednocześnie. Są one szczególnie przydatne do pieczenia ciast, ponieważ mogą być łatwo obsługiwane przez każdego, kto wie, jak prawidłowo z nich korzystać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

18 + 4 =