Jakie urządzenia powinny znaleźć się na wyposażeniu lokalu gastronomicznego?

Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Poniższa lista wyposażenia jest ważnym elementem każdego biznesu gastronomicznego. Przedmioty na tej liście są używane do przygotowywania jedzenia dla klientów i mogą, ale nie muszą być zakupione dla Twojego biznesu. Kontakt z innymi lokalnymi firmami cateringowymi może pomóc w podjęciu decyzji, jakiego rodzaju sprzętu potrzebujesz, aby otworzyć własny biznes gastronomiczny.

Chłodziarki i zamrażarki

Dobrej wielkości lodówka lub zamrażarka jest potrzebna do przechowywania artykułów spożywczych, które będą przygotowywane w czasie, gdy są zamawiane przez klientów. Lodówki powinny mieć oddzielne przedziały, aby żywność nie mieszała się ze sobą, gdy czekają na ugotowanie.

Kuchenki

Kuchenki służą do gotowania artykułów spożywczych, takich jak mięsa, warzywa i desery; utrzymują one również jedzenie w cieple, dopóki nie będzie ono gotowe do podania w lokalizacji klienta lub w miejscu imprezy. Niektóre kuchenki mają palniki, które pozwalają im korzystać z paliw płynnych, takich jak gaz propan lub gaz ziemny, a także ze źródeł energii elektrycznej, takich jak gniazdka ścienne i przedłużacze podłączone do gniazdka w pobliżu miejsca, w którym kuchenka będzie używana.

Zgrzewarki do pojemników

Ten rodzaj sprzętu służy do uszczelniania pojemników, które są używane do przechowywania żywności. Uszczelniacze pojemników mogą być używane z różnymi pojemnikami, w tym metalowymi puszkami, plastikowymi butelkami i szklanymi słoikami. Zgrzewarki do pojemników służą do zapobiegania przedostawaniu się powietrza, wilgoci i innych zanieczyszczeń do pojemników z żywnością. Dzięki temu zawartość pojemnika dłużej zachowuje świeżość. Zgrzewarka pozwala również użytkownikowi na etykietowanie pojemników z informacjami takimi jak ich zawartość, data produkcji i data ważności.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*