Eleganckie i trwałe – z czego powinny być wykonane nakrycia stolików restauracyjnych?

Wnętrze restauracji musi być efektowne i klimatyczne, ale jednocześnie nie może stwarzać wrażenia zbyt luksusowego, ponieważ taki efekt odstrasza potencjalnych klientów. Pamiętajmy, że goście naszego lokalu chcąc spędzić u nas kilka miłych chwil w towarzystwie bliskich im osób, nie martwiąc się jednocześnie o zabrudzenia na kosmicznie drogim obrusie. Aby uniknąć takich sytuacji, postawmy na gustowne akcesoria tekstylne, które będą się pięknie prezentowały i jednocześnie będą spełniać nasze oczekiwania.

Najważniejsze cechy obrusów do lokali gastronomicznych

Nakrycia stołów w restauracjach muszą być ładne, trwałe oraz plamoodporne. Niestety tkaniny niewchłaniające plam, prezentują się tandetnie, a bardziej ekskluzywne materiały bawełniane, satynowe lub lniane są trudne w konserwacji. Ponadto, pranie takich obrusów generuje kolejne koszty, na które większość restauratorów w obecnych czasach nie może sobie pozwolić. Idealnym wyjściem z sytuacji będzie bieżnik Royal Collection. Ten charakterystyczny model serwety wykonany jest z bibuły imitującej tkaninę. Dzięki temu wygląda świetnie, a gdy się zabrudzi, możemy po prostu go wyrzucić. Poza tym jest to nowoczesne rozwiązanie, będące dobrą alternatywą dla tradycyjnych obrusów zakrywających cały brat. Jeśli stoły w naszym lokalu są wykonane z litego drewna, bieżnik pięknie je wyeksponuje, jednocześnie nadając ciepła zazwyczaj uzyskiwanego poprzez dodatki tekstylne. Podłuże serwety na rolkach zdadzą też egzamin w prywatnych gospodarstwach domowych podczas przyjęć.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

dwanaście − 4 =